Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ "ΚΤ.ΥΠ ΑΕ" ΣΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις αυτοψίες κλιμακίων μηχανικών της «Κτιριακές Υποδομές» στην Κω.


Κλιμάκια μηχανικών της «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ. ΔΕΠΑΝΟΜ. ΘΕΜΙΣ, τ. ΚΕΔ) αναχώρησαν για την Κω, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε σχολικά κτίρια και στις μονάδες Υγείας του νησιού, ανταποκρινόμενοι για ακόμα μια φορά άμεσα και ουσιαστικά στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από το μεγάλο σεισμό. 


Όπως έχουμε τονίζει κατ΄επανάληψη, σε μία περιοχή και μία περίοδο έντονης σεισμικής δραστηριότητας, το κράτος οφείλει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας. Οι Κτιριακές Υποδομές είναι ο μοναδικός συγκροτημένος τεχνικός φορέας του Δημοσίου που οι εργαζόμενοί του έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την ετοιμότητα να ανταποκριθούν παράλληλα με το τρέχον έργο, σε εκτεταμένους Προσεισμικούς και μετασεισμικούς ελέγχους και τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε Σχολικά κτίρια, νοσοκομεία και γενικότερα σε κάθε δημόσιο κτίριο. 


Τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι, ειδικά οι Προσεισμικοί έλεγχοι θα πρέπει να επισπευστούν και αυτό απαιτεί να απεμπλακούν από τους γενικότερους ελέγχους κτιρίων (ενεργειακούς και άλλους) που γίνονται με στόχο την ένταξη κτιρίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Όπως δείχνει και ο σημερινός σεισμός στην Κω αλλά και ο προηγούμενος στη Μυτιλήνη, κάθε καθυστέρηση ή κωλυσιεργία στους προσεισμικούς ελέγχους και γενικότερα στην λήψη πλέγματος μέτρων αντισεισμικής προστασίας, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και τραυματισμούς, ενώ προκαλεί εκτεταμένες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

  


Είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα να έχει το κράτος ένα συγκροτημένο τεχνικό φορέα όπως οι «Κτιριακές Υποδομές», ο οποίος να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σημαντικές ανάγκες της κοινωνίας για σύγχρονα και ασφαλή δημόσια σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια, στις κατεπείγουσες ανάγκες προσεισμικών ελέγχων και παρεμβάσεων, αλλά και στις έκτακτες ανάγκες που δυστυχώς προκύπτουν, όπως ο πρόσφατος σεισμός στη Μυτιλήνη και ο σημερινός στην Κω. Οι εργαζόμενοι έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής της κατάστασης και αυτών των αναγκών, θεωρούμε απαράδεκτη την ένταξη του δημόσιου φορέα που εργαζόμαστε στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και αγωνιζόμαστε για:1.ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ του μοναδικού συγκροτημένου τεχνικού-κατασκευαστικού φορέα του κράτους από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
2.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων, της κρατικής χρηματοδότησης και του έργου μας, στην κατεύθυνση της καθολικής παροχής δημόσιων δωρεάν σύγχρονων & ασφαλών κτιριακών υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.ά.).
3.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Για το Δ.Σ. του Σωματείου

         Ο πρόεδρος                                                 Ο γεν. γραμματέας
                Μανώλης  Δανδουλάκης                              Σάκης Παπαδόπουλος
                       6977-674562                                                  6971-900537


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου