Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 25 -11-2016   ΑΠ 1041

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο μας, συνεχίζοντας με σταθερότητα και επιμονή, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων και πρώτα-πρώτα το δικαίωμα μας στη δουλειά, κατάφερε -σε συνθήκες πολύ δύσκολες- να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στην εργασία και των υπολοίπων συμβασιούχων συναδέλφων που είχαν απολυθεί τα προηγούμενα χρόνια από τον ΟΣΚ και τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Έτσι πλέον με τροπολογία που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. στη Βουλή και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών, μπήκαμε στην τελική ευθεία ώστε μετά τους έφεδρους και 70 συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι που είχαν απολυθεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα λύνεται οριστικά και το θέμα για τους συναδέλφους που ήδη εργάζονται.
Τώρα πλέον θα έχει η Κτ.Υπ. το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να επιταχύνει τα έργα Σχολικής Στέγης, Νοσοκομείων και άλλων κτιριακών υποδομών Υγείας, Δικαιοσύνης κ.ά., ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον Προσεισμικό έλεγχο και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ. Προφανώς για να γίνουν τα παραπάνω, απαιτείται η ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και των αρμοδιοτήτων του φορέα, αλλά και η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση.
Με αυτά τα δεδομένα είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά, συλλογικά και αγωνιστικά, η απένταξη του Δημόσιου κοινωφελούς φορέα που εργαζόμαστε από το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Στα πλαίσια των δράσεών μας προς αυτή την κατεύθυνση, προχωράμε και σε δράσεις με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων(ΑΣΓΜΕ) με πρώτες ενέργειες την κοινή ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Συλλόγους Γονέων και άλλους φορείς, καθώς και την συμμετοχή σε Ημερίδα της ΑΣΓΜΕ για τα Σχολικά Κτίρια. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για συντονισμό με άλλα Σωματεία και Συλλογικούς φορείς για τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου.    

Σε αυτά τα πλαίσια σημαντικός σταθμός είναι η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου !

Για το Δ.Σ. του Σωματείου

              Ο πρόεδρος                                          Ο γεν. γραμματέας
            Μανώλης  Δανδουλάκης                   Σάκης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου