Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Πριν λίγες ημέρες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από την Καισαριανή μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, διαδήλωσαν μαχητικά έξω από τα γραφεία της "Κτ. Υπ. Α.Ε.", απαιτώντας σε συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρείας  να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία επισκευών σε σχολικά κτίρια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που άπτονται της υγιεινής και ασφάλειας.

Την Τετάρτη 5 Απρίλη, η Πρόεδρος της "Κτ.Υπ. Α.Ε."  και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας , σε επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Καισαριανής και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου  και πλήθος γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης, ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας για τον ορισμό αναδόχου που θα πραγματοποιήσει το έργο των επισκευών ύψους 734.000 €.

Οι εργαζόμενοι στην "Κτ.Υπ. Α.Ε.", χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαθητών και των γονιών τους και δηλώνουμε ότι από την μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την γρήγορη και ποιοτική υλοποίηση του έργου των επισκευών.
Με την ευκαιρία τονίζουμε και πάλι, την ανάγκη κοινού αγώνα για τη διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, του έργου και της κρατικής χρηματοδότησης του μοναδικού συγκροτημένου τεχνικού φορέα του Κράτους, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην καθολική κάλυψη των σημαντικών λαϊκών αναγκών σε δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή Σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, δικαστήρια κ.ά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανης η οποία καταλήγει ως εξής:

[...] Αυτό αποδεικνύει ότι η μετακύληση των ευθυνών για τα σχολικά κτήρια στους Δήμους, που είναι πολιτική κατεύθυνση δεκαετιών, δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού μας για ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές μονάδες.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η ύπαρξη ενός δημόσιου κρατικού φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα σχολικά κτήρια, με επαρκές επιστημονικό προσωπικό και αντίστοιχη χρηματοδότηση από το κράτος [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου