Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ !


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
 ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η απένταξη της Κτ.Υπ. από το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η δράση και οι ανυποχώρητοι αγώνες για τα δίκαια αιτήματα μας, φέρνουν αποτελέσματα ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπως η κρίση & τα μνημόνια. Μετά την επιστροφή όλων των απολυμένων συμβασιούχων και εφέδρων και μετά τις ενδοϋπουργικές μετατάξεις, ήρθε και η απένταξη από το Υπερταμείο.  Δεν εφησυχάζουμε όσο δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι με την Κτ.Υπ. μετά και την μεγάλη αποδυνάμωσή της από τεχνικό προσωπικό, αλλά και τη μη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη διασφάλιση και ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα, των έργων & της κρατικής χρηματοδότησης!
Όμως θα πρέπει και οι πιο δύσπιστοι να κατανοήσουν πλέον ότι, η αταλάντευτη δράση για τα δικαιώματά μας φέρνει αποτελέσματα. Δεν πρέπει να υποχωρούμε στις δυσκολίες, ούτε να θεωρούμε δεδομένες τις αποφάσεις και του νόμους συγκυβέρνησης–τρόϊκας όσο ισχυροί και να φαίνονται. Τα μνημόνια, σκίζονται και οι αντιδραστικοί νόμοι ανατρέπονται, αρκεί να καταλάβουμε τη δύναμή μας και να υπερασπιζόμαστε αγωνιστικά το δίκιο μας.
Τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ώστε το κοινωνικό έργο, οι υπηρεσίες και η περιουσία του Δημόσιου φορέα, αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, να διασφαλιστούν, να ενισχυθούν και να διευρυνθούν. Αυτό πρέπει να εκφραστεί με συγκεκριμένα μέτρα, δηλαδή με ενίσχυση σε τεχνικό προσωπικό (που αποδυναμώθηκε μετά τις πρόσφατες μετατάξεις), με αναθέσεις νέων έργων, με ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, με ανάλογο Επιχειρησιακό σχέδιο και Οργανισμό, με δημοκρατικό Κανονισμό Λειτουργίας, με Συλλογική Σύμβαση που θα αναπληρώνει τις απώλειες των τελευταίων χρόνων.
Οι Κτιριακές Υποδομές είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος Δημόσιος τεχνικός φορέας που πρέπει να υλοποιεί την υποχρέωση του κράτους για καθολική και ισότιμη παροχή Δημόσιων, Δωρεάν, Σύγχρονων και Ασφαλών Σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων, δικαστικών και άλλων Δημοσίων κτιριακών υποδομών.                Η απένταξη από το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί θετικό βήμα, αλλά προφανώς δεν αποτρέπει de facto τη συνέχιση της αποδυνάμωσης, απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης του φορέα, του έργου και της περιουσίας του, ούτε βέβαια διασφαλίζει de facto τα εργασιακά μας δικαιώματα. Απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις στα πλαίσια που προαναφέραμε και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη δράση και τους αγώνες μας.                                     
                                                              

                                                                  Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου