Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

45 χρόνια μετά, με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας !

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο, οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στην "ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε."









Ομιλία στην εκδήλωση του Σωματείου για το Πολυτεχνείο
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.  Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την αμέριστη στήριξη των καναλιών και των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, έκαναν ότι μπορούσαν για να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις, να περιορίσου τη συμμετοχή  και να σταματήσουν την ενοχλητική για τους Αμερικάνους συμμάχους τους πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Κάθε χρόνο προβοκάτσιες και επεισόδια από τους πολύ γνωστούς πλέον άγνωστους, υπερπροβάλλονται από τα κανάλια προκειμένου να εξαφανίζουν τους χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά στην λαομίσητη πρεσβεία. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος, αφού η κυβέρνηση έχει αναδείξει σε στρατηγικό σύμμαχο τις ΗΠΑ και τους έχει δώσει «γη και ύδωρ» για να προχωρήσουν τα σχέδια τους στην περιοχή: Από τις επικίνδυνες για τους λαούς και αποικιοκρατικές  συμφωνίες για την εξόρυξη  υδρογονανθράκων στο Αιγαίο μέχρι την εξίσου επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να ενταχθούν «πάση θυσία» τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Στο όνομα της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης και της δήθεν ρεαλιστικής πολιτικής, βαθαίνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς της νέας τάξης που εκδηλώνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην περιοχή μας και στον ευρύτερο χώρο της Ανατ. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, με τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής. Ήδη έχουν χυθεί ποταμοί αίματος στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που συνοδεύονται με στρατιές απελπισμένων προσφύγων που προσπαθούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Ιταλίας. 
Την ίδια ώρα βέβαια και στο εσωτερικό της χώρας, τα εφιαλτικά μνημονιακά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων καλά κρατούν. Μέτρα που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε πίσω από τους πανηγυρισμούς για έξοδο από τα Μνημόνια, ούτε πίσω από τα «ψίχουλα» προεκλογικών παροχών, ούτε πίσω από τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες. Μέτρα που βιώνουμε καθημερινά με τη φτώχια και την ανεργία χιλιάδων συνανθρώπων μας, τη φοροκαταιγίδα, την ακρίβεια και τις αυξήσεις, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την ουσιαστική απαγόρευση των Συλλογικών συμβάσεων και των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, την απαξίωση και τις ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Μέτρα που γονατίζουν καθημερινά το λαό, την ίδια ώρα που θεσμοθετούν φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ανάπτυξή τους. 
Γι' αυτούς τους λόγους και ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Όσες προσπάθειες και να κάνουν για να σταματήσουν τις εκδηλώσεις και την πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, δεν θα τα καταφέρουν όπως δεν τα κατάφεραν 45 χρόνια  τώρα, όσο τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιρα.
Σας καλούμε λοιπόν να γυρίσετε την πλάτη στο κλίμα φόβου που διαμορφώνουν τα κανάλια και να συμμετέχετε στην αυριανή πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, κόντρα στις κυβερνητικές συμφωνίες για συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κόντρα στον εμπαιγμό περί "δίκαιης ανάπτυξης" που γίνεται για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Παράλληλα σας καλούμε να απομονώσουμε τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού, παραχαράσσοντας την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας. 
Συνάδελφοι όπως θα δείτε και σε ένα μικρό απόσπασμα από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη για το χρονικό του Πολυτεχνείου, οι δήθεν σύμμαχοι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μόνο συμφορές και καταστροφή έχουν φέρει στη χώρα μας, ενώ η Αμερικανοκίνητη Χούντα που με επιμονή τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να βγάλουν λάδι οι ακροδεξιοί και όχι μόνο, έσπειρε τον φόβο και την καταστροφή στη χώρα μας  και οδήγησε στην κατοχή μέρους της Κύπρου από την Τουρκία.

Γι΄αυτό και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε και όχι να μένουμε θεατές και βέβαια να προβληματιζόμαστε και να αναζητούμε την ιστορική αλήθεια, γιατί όποιος λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τις πιο μαύρες σελίδες της.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου