Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!



ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Φαβιέρου  30 - Τ. Κ.  10438  Α Θ Η Ν Α – Τηλέφωνα : 210.5272443 –  210.5272477

                 6977 674562, 6978 900537- FAX: 210.5272489  e-mail: somateio@ktyp.gr

ΑΘΗΝΑ 14/11/2018
                                                                             ΑΠ 1238


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ


          Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτή η επέτειος συνεχίζει να είναι επίκαιρη, αφού τα αιτήματα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν ανεκπλήρωτα.  
Οι «θεσμοί» (ΕυρωΈνωση – Δ.Ν.Τ.– Ευρωπ.τράπεζα), συνεχίζουν με εκβιασμούς και οικονομικό πόλεμο να «φορτώνουν στις πλάτες μας» την κρίση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών που τους στηρίζουν. Η νέα κυβέρνηση παρά τις συνεχείς δηλώσεις περί «εξόδου από τα μνημόνια», και «επιστροφής στην κανονικότητα και την ανάπτυξη», συνεχίζει να διατηρεί και να ενισχύει ένα σκληρό πλαίσιο μνημονιακών νόμων που είναι δυσβάστακτο για εμάς και τις οικογένειες μας. Συνεχίζεται η  φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, οι πλειστηριασμοί, η ακρίβεια, οι συνεχείς περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων, το «πάγωμα» των Συλλογικών συμβάσεων», οι ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και στους πιο ευαίσθητους κοινωνικά τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία-Πρόνοια, η Ασφάλιση. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση και ιδιωτικοποίηση του έργου της Κτ. Υπ., καθώς και τα εμπόδια στην ενεργοποίηση της Συλλογικής μας σύμβασης. Οι όποιες «παροχές» και υποσχέσεις, είναι «ψίχουλα» μπροστά σε όσα μας έχουν πάρει και όσα συνεχίζουν να μας παίρνουν. 
Την ίδια ώρα σε πολλά σημεία του πλανήτη και ειδικότερα στην περιοχή μας (Συρία, Μεσόγειος, Βαλκάνια κ.ά.) οι «μεγάλες δυνάμεις» έχουν ανάψει εστίες πολέμου και έντασης, προκαλώντας «κύματα» απελπισμένων μεταναστών. Όμως πυροδοτούν και νέες επικίνδυνες εστίες κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις που έχουν την ανοχή και τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας με την «επιχειρησιακή αναβάθμισή» της από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που φτάνει στο σημείο να προετοιμάζεται η μετεγκατάσταση πυρηνικών τους όπλων στη χώρα μας !
Την ίδια ώρα στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη» η κυβέρνηση βάλει με αυταρχισμό και ΜΑΤ κατά «δικαίων και αδικών», διαμορφώνοντας κλίμα όξυνσης και φόβου λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επέτειο που οι ΗΠΑ επιχειρούν όλα αυτά τα χρόνια να καταργήσουν, ταυτίζοντας την (με τη βοήθεια των καναλιών) με επεισόδια και μπαχαλάκηδες» και «εξαφανίζοντας» τις χιλιάδες λαού που διαδηλώνουν. Έτσι νομίζουν ότι θα κάνουν να «ξεχαστεί» η Αμερικανοκίνητη Χούντα, η τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τα άλλα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας.
Θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις επικίνδυνες και απάνθρωπες πολιτικές, με την συλλογική αγωνιστική στάση ζωής και τη δράση μας. Να εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους το έχουν ανάγκη και να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή.  ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ !


Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/19 και ώρα 12 θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτική Συνέλευση και εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
στο ισόγειο και στις 1.30 μμ. θα πάμε για  κατάθεση στεφανιού


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
                το μεσημέρι της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου