Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



                                                                                                                                   Αθήνα 24/1/2020
                                                                                                                              Αρ. πρωτ. 1352
                                                                     
                                                                                       ΠΡΟΣ :   

κ. ΚΑΤΣΙΠΟ
                                                                        Πρόεδρο Κτ.Υπ. ΑΕ

                                                                        κ. ΓΙΑΝΝΑΡΗ
                                                              Διευθύνοντα σύμβουλο Κτ.Υπ. ΑΕ

                                                                  Τα μέλη του Δ.Σ. Κτ.Υπ. ΑΕ

                                               
Ανοικτή Επιστολή προς τη Διοίκηση

σε σχέση με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

          Το Δ.Σ. του Σωματείου στην μοναδική συνάντηση που είχαμε μέχρι σήμερα μαζί σας και η οποία είχε πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας είχε θέσει επιγραμματικά τα βασικά προβλήματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων. Όμως πρώτα από όλα σας είχαμε προτείνει, γνωρίζοντας και τον φόρτο των καθηκόντων σας, να ορίσουμε από κοινού μία ημέρα και ώρα της εβδομάδας κατά την οποία θα είχαμε σταθερά συνάντηση για να συζητάμε και να επιλύουμε τα ζητήματα και τα προβλήματα που είναι οξυμμένα και επείγοντα. Δεν το δεχτήκατε λέγοντας ότι όποτε σας ζητήσουμε συνάντηση θα μας δέχεστε αν όχι άμεσα σίγουρα την επόμενη ημέρα. Από τότε παρότι έχουμε ζητήσει κατ΄επανάληψη και επίμονα συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ούτε μία !! Μάλιστα αναγκαστήκαμε να σας υπενθυμίσουμε δια της εκπροσώπου των εργαζομένων σε συνεδρίαση του Δ.Σ. κάποια επείγοντα ζητήματα όπως η ενεργοποίηση της Συλλογικής σύμβασης και οι δωροπιταγές που το Δ.Σ. είχε αποφασίσει με βάση τον προϋπολογισμό του παρελθόντος έτους. Όμως είναι προφανές και εκ του αποτελέσματος ότι, τα ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται με επιστολές ή μόνο με παρεμβάσεις της εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. της εταιρείας. Συνεπώς αναμένουμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση κατά την οποία πρώτα από όλα θα πρέπει να αποκατασταθεί σταθερή επαφή και διαλογος για την επίλυση των ζητημάτων που σας έχουμε ήδη θέσει και άλλων που έχουν προκύψει στο δίμηνο που μεσολάβησε. Τα ζητήματα που σας είχαμε θέσει στη συνάντηση ήταν :

1.   Νομοθετική κατοχύρωση και ενίσχυση του ρόλου και του έργου των Κτιριακών Υποδομών, ώστε πράγματι να αποτελέσουν τον κατεξοχήν αρμόδιο τεχνικό κατασκευαστικό φορέα του κράτους για την απαλλοτρίωση, μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη κατασκευής και έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, με προτεραιότητα στα σχολεία, στα νοσοκομεία και γενικά στους τομείς Παιδείας, Υγείας-Πρόνοιας και Δικαιοσύνης. Πρέπει να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και μέτρα στα πλαίσια αυτά ώστε: α) Να σταματήσει η διάχυση ευθυνών και έργων σε Περιφέρειες, Δήμους και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (πχ. Δ.νση Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών) και β) Να συνεχιστούν και αναβαθμιστούν το παραγόμενο έργο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να μπει ένα «φρένο» στην ανάθεση μελετών και έργων σε ιδιωτικά συμφέροντα με πολλαπλάσιο κόστος και αμφίβολη ποιότητα.
2.   Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης και ενεργοποίησης του Οργανογράμματος με τις οργανικές θέσεις στην πλατφόρμα της Κινητικότητας, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μετά τη μεγάλη αποδυνάμωση του φορέα στις αρχές του 2018 με τις μετατάξεις του 70% των μηχανικών, είναι άμεση και επείγουσα η ανάγκη ενίσχυσής του με δεκάδες μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων με τη λήψη άμεσων μέτρων, αλλά και μέσα από το σύστημα της κινητικότητας και προσλήψεις.
3.   Υλοποίηση της Συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς περαιτέρω διαδικαστικά εμπόδια και προσκόμματα.

ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

1.   Να ληφθεί απόφαση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, για τη χορήγηση δωροεπιταγών της τάξης των 200€ ανά εργαζόμενο με το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει τις 50.000€ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και να εξουσιοδοτηθεί ο Διευθύνων σύμβουλος να επισπεύσει στις απαιτούμενες κατά το νόμο διαδικασίες ώστε να χορηγηθούν πριν το τέλος του έτους. Η απόφαση ελήφθη, αλλά από τότε δεν είχαμε καμία πληροφόρηση ούτε βέβαια υλοποιήθηκε η απόφαση.
2.   Να ληφθούν  άμεσα μέτρα για την ολιγόμηνη παράταση της δυνατότητας λήψης των φετινών κανονικών αδειών. Ελήφθη απόφαση την τελευταία στιγμή και αφού πολλοί συνάδελφοι είχαν αναγκαστεί να προγραμματίσουν τις άδειές τους.
3.   Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων κατά το νόμο διαδικασιών για την ενεργοποίηση του Οργανογράμματος στην πλατφόρμα του συστήματος Κινητικότητας. Μόλις προχθές ξεκίνησε η διαδικασία περιγραφής των θέσεων.
4.   Να ληφθούν μέτρα για την επείγουσα ενίσχυση του φορέα με μηχανικούς.
5.   Να τροποποιηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας και Προσωπικού (Κ.Ε.Λ.) με την ενσωμάτωση θετικών ρυθμίσεων που έχουν προβλεφθεί στο νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών όπως π.χ. η  μία επιπλέον ημέρα άδεια κατ΄έτος στις συναδέλφους για γυναικολογικές εξετάσεις κ.ά. Στον ίδιο Νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τη νομική κάλυψη των υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με δικηγορική αμοιβή τριπλάσια του προβλεπόμενου πινακίου.
6.   Να διαμορφωθεί και ενσωματωθεί στον Κ.Ε.Λ. συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων η οποία παρά τις όποιες αδυναμίες είναι προτιμότερη από τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των τοποθετήσεων από τον Διευθύνοντα σύμβουλο.

Έκτοτε έχουν προκύψει και άλλα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά.




Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου