Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ "ΚΤ.ΥΠ"

Το πρωϊ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στις Κτιριακές Υποδομές συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. 


Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Σωματείου μας τονίζοντας πρώτα από όλα ότι είναι κοινός ο αγώνας και το πλαίσιο διεκδικήσεων για δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. 
Επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να έχει το κράτος την αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση γι΄αυτό και να σταματήσει η διάχυση των ευθυνών σε Περιφέρειες και Δήμους, διάχυση που εκτός των άλλων ανοίγει διάπλατα το δρόμο στα επιχειρηματικά κατασκευαστικά συμφέροντα. Επίσης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το 2020 με ευθύνη της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, να έχει θεσμοθετηθεί το προκάτ νηπιαγωγείο ως βασική μορφή στέγασης και να γεμίσει η χώρα με εκατοντάδες προκάτ που θα πάνε χιλιάδες μικρά παιδιά. 
Τέλος επεσήμανε ότι, πρέπει να εναντιωθούμε όλοι στο «παραμύθι» των ΣΔΙΤ που επιχειρεί να γενικεύσει η σημερινή κυβέρνηση, καθώς τα 24 σχολεία που κατασκευάστηκαν ήδη στην Αττική με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο κοστίζουν πανάκριβα καθώς το κράτος θα πληρώνει γι΄αυτά ετήσιο ενοίκιο 16-19 εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτά αυτά θα είναι για 25 χρόνια ιδιοκτησία της κοινοπραξίας που συμμετείχε στη ΣΔΙΤ με ό,τι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία και την αξιοποίηση των σχολείων αυτών από την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.
Μετά από παρέμβαση του Σωματείου μας ο Διευθύνων σύμβουλος κατέβηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, άκουσε και συνομίλησε με όλες τις ενώσεις γονέων και τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι και του εξέθεσαν αναλυτικά τα σοβαρότατα προβλήματα στη σχολική στέγη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των προσεισμικών και μετασεισμικών ελέγχων και παρεμβάσεων, καθώς και στην ανάγκη γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.
Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν τονίζοντας ότι, κανένα από τα σημαντικά αιτήματά τους δεν απαντήθηκε συγκεκριμένα και γι΄αυτό θα συνεχίσουν με πολύπλευρους αγώνες μέχρι να υπάρξουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου