Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 12 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχουμε όλοι, μαζί με εκατοντάδες σωματεία της Αττικής μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,  στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 26 Φλεβάρη, διεκδικώντας:

 

·          Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

·          Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης.

·          Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·          Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·          Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

·          Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

·          Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

·          Ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

·          Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ισοπεδώνουν τα εργασιακά-μισθολογικά-δημοκρατικά δικαιώματα και επιχειρούν να βάλουν «στο γύψο» τα σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων.

·          Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. στην περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

 

 

 

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου