Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
για απόκρυψη της δουλειάς των εργαζομένων της Κτ.Υπ.


        Δυστυχώς για πολλοστή φορά παρακολουθούμε με αγανάκτηση και πικρία, «κάποιοι» να αποκρύπτουν και να καπηλεύονται τη δουλειά των εργαζομένων στην ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ – πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το νέο σχολείο στην πρώην Βίλα Αμαλία. Ο Δήμος Αθηναίων και η ανάδοχος εταιρία δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν στα μέσα ενημέρωσης για την καθοριστική συνεισφορά των εργαζομένων στον πρώην ΟΣΚ και νυν Κτιριακές Υποδομές. 
Και όμως η μελέτη με την οποία ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το κτίριο και έγινε ένα σχολείο-«στολίδι», έγινε από τον ΟΣΚ, δόθηκε στο Δήμο και συνάδελφοι μηχανικοί είχαν πλήρη εποπτεία στην υλοποίησή της.  


Πριν λίγες μέρες αντιμετωπίσαμε την ίδια κατάσταση με τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης που είχε γίνει από τους συναδέλφους στην πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ οι οποίοι έχουν σημαντική συμβολή και στην αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων για την ολοκλήρωσή του.


Επειδή τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» η απόκρυψη και καπηλεία της δουλειάς μας και σειρά έργων, που έχουμε κάνει εμείς οι εργαζόμενοι στην Κτ.Υπ., εγκαινιάζονται και προβάλλονται από αιρετούς και υπουργούς, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε εμάς, δικαίως υποψιαζόμαστε ότι αυτό γίνεται συνειδητά, σχεδιασμένα και σκόπιμα.

Πολύ περισσότερο που τα χρόνια των Μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και της στοχοποίησης των Δημόσιων φορέων, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προωθούν την υποβάθμιση και διάλυσή μας. Εξάλλου το πρώτο βήμα έγινε με την συγχώνευση, ενώ το δεύτερο επιχειρήθηκε πρόσφατα με την προσπάθεια ένταξής μας στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Για αυτές τις μεθοδεύσεις  οι εργαζόμενοι στην Κτιριακές Υποδομές έχουμε εκφράσει κατ΄επανάληψη την πλήρη αντίθεση και αντίδρασή μας. 
Οι Κτιριακές Υποδομές μπορούν και πρέπει να γίνουν ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας του Δημοσίου για όλα τα Δημόσια κτίρια, με πρώτα βέβαια τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία και τις άλλες υποδομές Υγείας και Δικαιοσύνης
Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία και απαιτούμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει και να αναβαθμίσει θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά αυτό το σημαντικό κοινωνικό ρόλο και έργο.


                                                        Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου