Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2017    ΑΠ 1055


ΠΡΟΣ :                 κ. Σπίρτζη
                                                                 Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
       
                                  κα Κοντούλη
                                     Πρόεδρο Κτ.Υπ.

                                     κ. Καραγιάννη
                                                         Διευθύνοντα σύμβουλο Κτ.Υπ.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχαμε με τη Διοίκηση της εταιρείας, στην οποία εκθέσαμε το σύνολο των ζητημάτων που παλεύουμε σαν Σωματείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως για τα πιο βασικά και να ζητήσουμε τριμερή συνάντηση το συντομότερο δυνατόν:

1.Θεωρούμε απαράδεκτη και παντελώς άτοπη την ένταξη του Δημόσιου φορέα που εργαζόμαστε στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων (και ειδικότερα στην Ε.ΔΗ.Σ), ιδρυτικός σκοπός του οποίου είναι η μέγιστη εκμετάλλευση των Δημόσιων φορέων και της Δημόσιας περιουσίας, ώστε τα κέρδη να δοθούν για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη». Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, ο φορέας μας ασκεί υπηρεσίες του «στενού» δημόσιου και είναι απόλυτα χρηματοδοτούμενος από το κράτος, δικαιολογεί απόλυτα την επιμονή και την αγωνία μας για άμεση απένταξη από το Υπερταμείο.

2.Στα πλαίσια των προσπαθειών μας για τη διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου κοινωφελούς χαρακτήρα, του έργου και των υπηρεσιών του φορέα, ώστε να αποτελέσει επί της ουσίας τον τεχνικό κατασκευαστικό φορέα του κράτους για το σύνολο των Δημοσίων κτιρίων στη χώρα, επιμένουμε σαν Σωματείο να μας ανατεθούν από το εποπτεύον και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, σειρά ανάλογων αρμοδιοτήτων και έργων με διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, να αξιοποιηθούν στο μέγιστο προγράμματα χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ και να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς ο Προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα Δημόσια κτίρια, με προτεραιότητα στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια και τις άλλες υποδομές παιδείας, υγείας & δικαιοσύνης. Θεωρούμε ότι, πρέπει να αξιοποιηθεί η επιστροφή εξειδικευμένων συναδέλφων μας για την υλοποίηση των προαναφερθέντων και ιδιαίτερα για να διαμορφωθεί μόνιμος μηχανισμός ελέγχων δημοσίων κτιρίων, που θα ξεκινήσει από το Λεκανοπέδιο και θα επεκταθεί σε μεγάλους Δήμους και συνολικότερα στην Επικράτεια. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί καλή οργάνωση και σχεδιασμό από την υπηρεσία και συντονισμό με άλλους εξειδικευμένους φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΑΣΠ, το ΕΜΠ, η ΔΑΕΦΚ κ.ά.  Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος σε μία περιοχή και μία περίοδο αυξημένης σεισμικότητας.

3.Σημαντικό θέμα αποτελεί η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης για την μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα του φορέα, διαδικασία που προϋποθέτει την απένταξη από το Υπερταμείο.

4.Υπάρχουν σε εκκρεμότητα σειρά άλλων ζητημάτων που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα με πιο σημαντικά τις ριζικές αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας και προσωπικού με τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Κρίσεων Προϊσταμένων και τη διαμόρφωση αναλυτικού Οργανισμού με Οργανικές θέσεις, τη διαπραγμάτευση γιαυπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αναγνώριση προϋπηρεσιών, πτυχίων και μεταπτυχιακών, την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για τα αχρεωστήτως εκτός έδρας που αδίκως παρακρατούνται από δεκάδες συναδέλφους και άλλα.

Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και επείγον να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Σωματείου, Υπουργού και Διοίκησης.


Για το Δ.Σ. του Σωματείου

                Ο πρόεδρος                                         Ο γεν. γραμματέας
            Μανώλης  Δανδουλάκης                             Σάκης Παπαδόπουλος
              6977-674562                                            6971900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου