Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ ΠΙΣΩ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


         Αθήνα 14/2/2017      Αρ.Πρωτ. 1061


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή την επιστροφή στην εργασία
του συνόλου των απολυμένων συναδέλφων

     Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

     Μετά από επίμονη και αταλάντευτη προσπάθεια να επιστρέψουν στην εργασία τους όλοι οι συνάδελφοι που είχαν απολυθεί τα προηγούμενα χρόνια, καταφέραμε -σε συνθήκες πολύ δύσκολες- να γυρίσουν στη δουλειά πρώτα οι έφεδροι, κατόπιν 70 από τους συμβασιούχους και τώρα το σύνολο των συναδέλφων. Έτσι από τη μία μεριά αποκαταστάθηκε μία αδικία των εφιαλτικών μνημονίων και από την άλλη οι «Κτιριακές Υποδομές» που είναι πλέον ο κατεξοχήν αρμόδιος τεχνικός φορέας για όλα τα Δημόσια κτίρια, έχει το απαραίτητο προσωπικό για να επιτελέσει το έργο του. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και επανάπαυση, καθώς στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς η κυβέρνηση ενέταξε τον φορέα που εργαζόμαστε στο «Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων» μαζί με όλες τις πρώην ΔΕΚΟ. Με βάση το νόμο ένταξης, το Υπερταμείο δεν υπάγεται στις «Δημόσιες επιχειρήσεις» και έχει στόχο την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση-εκμετάλλευση αυτών των φορέων ώστε να επιφέρουν έσοδα-κέρδη, τα οποία θα αποδίδονται για την αποπληρωμή του «χρέους» και για την «ανάπτυξη». Μάλιστα ήδη έχει τοποθετηθεί Διοίκηση στο Υπερταμείο, ενώ στους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν Διοικήσεις στις θυγατρικές όπως η Ε.ΔΗ.Σ.(Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών) στην οποία υπάγονται όλες οι ΔΕΚΟ και οι Κτιριακές Υποδομές. Στη συνέχεια θα διαμορφωθούν νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας και Προσωπικού με βάση την αντιδραστική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Παρότι στις κινητοποιήσεις και τις συναντήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, οι αρμόδιοι υπουργοί και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχτηκαν ότι κακώς ενταχθήκαμε στο Υπερταμείο, καθώς ασκούμε δημόσιες υπηρεσίες και είμαστε απόλυτα χρηματοδοτούμενοι από το κράτος, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Συνεπώς με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε να είμαστε σε κινητοποίηση για την απένταξή μας από το Υπερταμείο και την διασφάλιση & αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων, των έργων και της χρηματοδότησης του φορέα που εργαζόμαστε.
    Παράλληλα συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για τα μισθολογικά και άλλα εργασιακά μας δικαιώματα που έχουν πληγεί σκληρά τα τελευταία χρόνια (μισθοί, προϋπηρεσίες, πτυχία και μεταπτυχιακά κ.λπ.). Ήδη έχουμε κάνει σειρά παρεμβάσεων για αυτά τα θέματα, καθώς και πρόταση για Συλλογική Σύμβαση, ενώ καταφέραμε την τροποποίηση του απαράδεκτου Κανονισμού Λειτουργίας ως προς ορισμένα θέματα του Προσωπικού, ώστε να διευθετηθούν με βάση τα ισχύοντα για τους δημοσίους υπαλλήλους (άδειες μητρότητας, αιμοδοτικές, κ.ά.).
    Συνάδελφοι, αυτές τις μέρες θα υπάρξει εκ των πραγμάτων σημαντική αναστάτωση, καθώς η Διοίκηση δεν προχώρησε έγκαιρα σε εξεύρεση χώρων γραφείων, ώστε να διαμορφωθούν επιτέλους αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και χώροι που θα πληρούν τους βασικούς όρους υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε και ως προς τις συνθήκες αλλά και ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης και απαιτούμε την εξεύρεση συνολικής, ουσιαστικής και μόνιμης λύσης.  Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε συναδελφικότητα & αλληλεγγύη, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό.  Θα πραγματοποιήσουμε  άμεσα  Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις συνθήκες εργασίας και συνολικότερα.

            Για το Δ.Σ. του Σωματείου:     
                              
Ο πρόεδρος   Μανώλης Δανδουλάκης  6977-674562

Ο γραμματέας Σάκης Παπαδόπουλος  6971-900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου