Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών



       Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακες Υποδομές πραγματοποιήσαμε μία ακόμα κινητοποίηση με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών, απαιτώντας την άμεση απένταξη του μοναδικού συγκροτημένου τεχνικού φορέα του Δημοσίου από το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τη διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, του έργου, της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά και των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Παρότι αρχικά ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου με τον γενικό γραμματέα κ. Δέδε λόγω απουσίας του υπουργού στο εξωτερικό, κατόπιν ακολούθησαν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αναβολές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να καταγγείλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική και να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό του υπουργείου μέχρι να μας δεχτεί ο γενικός γραμματέας. 

  

Στον αποκλεισμό εξέφρασε τη συμπαράστασή της αντιπροσωπεία του Δήμου Καισαριανής με επικεφαλής το δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, που είχαν έρθει για προκαθορισμένη συνάντηση αλλά παρέμειναν με τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού. 


Τελικά ο γενικός γραμματέας δέχτηκε την αντιπροσωπεία, παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά ότι κακώς εντάχθηκε η ΚτΥπ στο Υπερταμείο και επανέλαβε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την απένταξη. 
  Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι, είναι εγκληματικό να οδηγούνται μέσω του Υπερταμείου, τα σχολικά κτίρια, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια και εκατοντάδες άλλα δημόσια κτίρια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, οι Κτιριακές Υποδομές στο «λουκέτο» και οι εργαζόμενοι στην απόλυση. Απαίτησαν άμεση απένταξη και διασφάλιση της δουλειάς και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα προς κάθε κατεύθυνση.

             Για το Δ.Σ του Σωματείου
            Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
    Μανώλης Δανδουλάκης        Σάκης Παπαδόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου