Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Στην «Καθημερινή της Κυριακής» 25/6/17 ο κ. Ζούλας επανήλθε με νέο άρθρο του κατά των εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ). Αυτή τη φορά πήρε αφορμή όπως αναφέρει από «επιστολές δύο (2) εργαζομένων προς τη Διοίκηση», στις οποίες «ζητούν εναγωνίως να τους ανατεθεί κάποια δουλειά». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος «κάνει την τρίχα τριχιά» και φτάνει στο συμπέρασμα ότι «στη συντριπτική τους πλειονότητα, τόσο οι νέοι όσο και οι παλιότεροι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας» !!     Επειδή μάλιστα ακόμα και ο ίδιος κατάλαβε ότι θέλει υποστήριξη το άλμα λογικής του», πρόσθεσε στο άρθρο ένα «ανώνυμο μάρτυρα-παλιό εργαζόμενο της ΚτΥπ» ο οποίος «δηλώνει μεταξύ άλλων» ότι «αρκούν 80-100 υπάλληλοι για να βγει η δουλειά και οι υπόλοιποι είτε είναι στα κυλικεία είτε προσπαθούν να σκοτώσουν το χρόνο τους στα γραφεία τους». Βέβαια ο κ. Ζούλας «ξέχασε» ότι και στα προηγούμενα άρθρα του πάλι τον ίδιο «ανώνυμο μάρτυρα» επικαλούνταν που δήλωνε πάλι τα ίδια και εντέλει αποδείχτηκε ότι ήταν εγκάθετος της προηγούμενης Διοίκησης και συνυπεύθυνος για τη μνημονιακή συγχώνευση, τις εκατοντάδες εφεδρείες και απολύσεις και το σύνολο των προβλημάτων που «κληρονόμησε» η Κτ.Υπ. 
Θεωρούμε απαράδεκτο και άκρως αντιδεοντολογικό, να επιλέγει ένα δημοσιογράφος πρώτα το αποτέλεσμα στο οποίο θέλει ή κάποιοι θέλουν να καταλήξει –και εν προκειμένω είναι το κλείσιμο της δημόσιας Κτ.Υπ. και οι απολύσεις-  και κατόπιν να χρησιμοποιεί «κατά το δοκούν» πραγματικά και μη προβλήματα, «ανώνυμους μάρτυρες» και περιορισμένα περιστατικά (όπως οι επιστολές 2 εργαζομένων), για να καταλήξει γενικεύοντας στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.  Μάλιστα ο κ. Ζούλας φτάνει στο σημείο να επικαλεστεί το σεισμό στη Μυτιλήνη για να ρίξει ευθύνες «επί δικαίων και αδίκων», χωρίς καν να μπει στον κόπο να μάθει ότι από το 2006 ο τότε ΟΣΚ είχε απευθύνει επιστολή στους αρμόδιους για τις επισκευές που χρειάζονταν στο σχολείο της Βρίσας, ένα σχολείο που είχε κατασκευαστεί πολύ προ του 1959 χωρίς βέβαια αντισεισμικό κανονισμό. Ούτε βέβαια θεώρησε αναγκαίο να αναφέρει ότι πολυμελή κλιμάκια της Κτ.Υπ. βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νησί και έκαναν ελέγχους σε 71 σχολεία, ένα κτήριο νοσοκομείου, 4 κέντρα υγείας και 6 παιδικούς σταθμούς , ενώ συνεχίζουν τους ελέγχους. Επισημαίνεται ότι την επομένη μέρα από τον σεισμό τα κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ ολοκλήρωσαν αυθημερόν τις αυτοψίες στα 16 σχολικά συγκροτήματα που ήταν εξεταστικά κέντρα, δίνοντας τη δυνατότητα ασφαλούς διενέργειας των Πανελληνίων σε αυτά. Συνεπώς η αντίληψη του αρθρογράφου περί αποστολής κλιμακίων «κατόπιν εορτής» για καταγραφή των ζημιών στερείται λογικήςΠαράλληλα πραγματοποιείται πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε περιοχές της Αττικής καθώς και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.              
Τα κατασκευαζόμενα έργα σε εξέλιξη ανέρχονται σε 106, οι τρέχουσες μελέτες για το 2017 είναι 61 και  85 είναι σε εξέλιξη. Αυτά τα στοιχεία όμως όπως και πολλά άλλα που αποδεικνύουν αν πράγματι έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι, δεν ενδιαφέρουν προφανώς τον αρθρογράφο.
Οι εργαζόμενοι στην Κτ.Υπ. με αλλεπάλληλες ενέργειες έχουμε απαιτήσει και απαιτούμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του δημόσιου φορέα και την αξιοποίηση του προσωπικού, τη διασφάλιση και ενίσχυση του αντικειμένου, της χρηματοδότησης και του έργου, των προσεισμικών ελέγχων και επισκευών, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις σημαντικές ανάγκες τη κοινωνίας για δημόσια, δωρεάν, σύγχρονα & ασφαλή σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια. Όμως αυτό τον αγώνα τον δίνουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης και ενίσχυσης του μοναδικού συγκροτημένου δημόσιου φορέα του κράτους, που έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το δυναμικό να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες. Και αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με την «αγωνία» που διαπνέει το άρθρο του κ. Ζούλα για το «ποιος ακριβώς επενδυτής θα αγοράσει την εταιρία» στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων…   
                                   Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου