Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι εργαζόμενοι της "Κτ.Υπ. Α.Ε." στην τραγωδία της Μάνδρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις αυτοψίες κλιμακίων της Κτ.Υπ. στη Μάνδρα



Για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές ανταποκριθήκαμε άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. 
Από το Σαββατοκύριακο μέχρι και σήμερα πολυμελή κλιμάκια μηχανικών και άλλων αναγκαίων ειδικοτήτων πραγματοποίησαν αυτοψίες σε 500 σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αυτοψίες θα επεκταθούν και τις επόμενες μέρες σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια. 


Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η αποσιώπηση από ορισμένα μέσα ενημέρωσης αλλά και συναρμόδια υπουργεία ήταν εκκωφαντική, αποδεικνύοντας την προσχεδιασμένη επιχείρηση απαξίωσης και παράδοσης του έργου και της ακίνητης περιουσίας της Κτ.Υπ. στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.


Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι, το κράτος πρέπει να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την καθολική και ισότιμη παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων και άλλων σημαντικών για την κοινωνία δημοσίων κτιριακών υποδομών και αυτή την ευθύνη έχει αναλάβει η Κτ.Υπ. (συγχώνευση ΟΣΚ. ΘΕΜΙΣ. ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ) ως ο μόνος συγκροτημένος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τα δημόσια κτίρια. 
Σημαντικό μέρος αυτής της ευθύνης του κράτους αποτελεί και η προστασία από φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί και οι πλημμύρες και οι εργαζόμενοι στην Κτ.Υπ. έχουμε αποδείξει στην πράξη και κατ΄επανάληψη ότι έχουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε και σε αυτό το σημαντικό καθήκον.



Το Δ.Σ. του Σωματείου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου