Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

                                                                                                                   Αθήνα 16/11/2021 - Αρ. πρωτ. 1422

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

                                                                 

Αντιπροσωπεία του Σωματείου θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο την ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (συνάντηση 1 μμ. στην κεντρική είσοδο των Κτ.Υπ.)

       Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτή η επέτειος είναι επίκαιρη όσο ποτέ, αφού τα αιτήματα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν ανεκπλήρωτα.  Όμως σήμερα έχει μπει στην πρώτη γραμμή και το αίτημα για την διασφάλιση και προστασία της Υγείας μας.

Δυστυχώς κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία και τα σοβαρότατα προβλήματα που με δική τους ευθύνη δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και ουσιαστικά, για να ισοπεδώσουν όσα δικαιώματα μας απέμειναν από την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων. Στους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους ήρθε να προστεθεί αυτός του Χατζηδάκη (παρεμπόδιση και απαγόρευση απεργιών, απλήρωτα 10ωρα καθημερινής εργασίας, ισοπέδωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και δράσης, νέα εμπόδια στην ουσιαστική λειτουργία και δράση των σωματείων κ.ά.). Όλα αυτά και πολλά ακόμα ευελπιστούν να τα επιβάλλουν χωρίς καμία αντίδραση, εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Αγωνιζόμαστε μαζί με εκατοντάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία για :

  • Την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Δημόσιων νοσοκομείων και την επίταξη των ιδιωτικών.
  • Τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών μας από την πανδημία και την ουσιαστική ενίσχυση όσων πλήττονται από τα μέτρα.
  • Την εξασφάλιση ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ισότιμη και ουσιαστική πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, με όλα τα μέτρα και μέσα προστασίας από την πανδημία.
  • Την απόσυρση του νόμου Χατζηδάκη και των άλλων αντεργατικών νόμων και μέτρων.
  • Την επαναφορά των Συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και άλλα δικαιώματα.
  • Την άμεση και ουσιαστική λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα σε πολλά σημεία του πλανήτη και ειδικότερα στην περιοχή μας (Συρία, Μεσόγειος, Βαλκάνια κ.ά.) οι «μεγάλες δυνάμεις» έχουν ανάψει εστίες πολέμου και έντασης, προκαλώντας «κύματα» απελπισμένων μεταναστών. Όμως πυροδοτούν και νέες επικίνδυνες εστίες κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις που έχουν την ανοχή και τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας, συνεχίζοντας να σπέρνουν αυταπάτες ότι αυτές οι δυνάμεις είναι δήθεν οι προστάτες μας.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση με τη βοήθεια των καναλιών, επιχειρεί να διαμορφώσει γενικευμένο κλίμα φόβου, αστυνομοκρατίας και καταστολής. Θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις επικίνδυνες, απάνθρωπες και αντιδημοκρατικές πολιτικές, με την συλλογική αγωνιστική στάση ζωής και τη δράση μας, τηρώντας προσεκτικά όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Να εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους το έχουν ανάγκη και να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή. Οι πρόσφατες νίκες των εργαζομένων στην COSCO και την e food μας δείχνουν το δρόμο !

ΤΙΜΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου