Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

                                                                                                                         Αθήνα 10/11/2021 - Αρ. πρωτ. 1421
                                                                                                                                          
 Για τη μη υλοποίηση της υπογραμμένης από τα δύο μέρη
Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης (Ε.Σ.Σ.Ε.)   


Το Σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και άκρως προκλητική τακτική κυβέρνησης και διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών, να μην υλοποιούν την υπογραμμένη από τα δύο μέρη Ε.Σ.Σ.Ε. εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2019 και μετά από πολύμηνη δράση του σωματείου μας, η διοίκηση συνυπέγραψε την Ε.Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις βασικών μισθών και άλλα εργασιακά θέματα. Μάλιστα η αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του φορέα και η Σύμβαση είναι αναρτημένες στη «Διαύγεια». Λίγες μόνο μέρες μετά καταθέσαμε επίσημα την εν λόγω Σύμβαση στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) και το αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου Εργασίας. Από τότε και μέχρι σήμερα η εν λόγω Σύμβαση έχει μείνει σε κάποιο «συρτάρι» και δεν υλοποιείται, χωρίς καν να μας έχει δοθεί κάποια εξήγηση και από κανέναν!!!  

Στις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν πήραμε καμία πειστική απάντηση, ενώ η διοίκηση συνεχίζει προκλητικά μέχρι και σήμερα να μην υλοποιεί την Σύμβαση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όσον αφορά στην ευαισθησία και προσήλωσή μας ως σωματείο στα μέτρα προστασίας, αλλά και στα σημαντικά και επείγοντα έργα και υπηρεσίες που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας (ΜΕΘ και άλλα έργα σε νοσοκομεία, μετασεισμικοί έλεγχοι, παρεμβάσεις και έργα σε σχολεία κ.λπ.).

Απαιτούμε για πολλοστή φορά την υλοποίηση της Συλλογικής σύμβασης χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσχήματα  και προειδοποιούμε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και διοίκηση να παίζουν παιχνίδια εις βάρος μας, εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και την πανδημία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   

          Το Δ.Σ. του Σωματείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου