Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/5/2022

Άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εργασιακών-μισθολογικών μας δικαιωμάτων
με αξιοπρεπή Συλλογική σύμβαση εργασίας

 

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές πραγματοποιήσαμε μία ακόμα Συνέλευση με θέμα την απαράδεκτη εργασιακή-μισθολογική μας κατάσταση, που γίνεται πλέον απελπιστική για εμάς και τις οικογένειές μας λόγω των καταιγιστικών αυξήσεων σε προϊόντα, λογαριασμούς και καύσιμα. Το Σωματείο μας έχει θέσει κατ΄επανάληψη προς τη Διοίκηση και τα εποπτεύοντα υπουργεία, μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης μας, μέσα από μία αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) χωρίς να έχουμε καμία έμπρακτη απάντηση.

Την προηγούμενη διετία, παρά τις πολύ δύσκολες για όλους μας συνθήκες λόγω και της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές καταβάλλαμε φιλότιμες προσπάθειες και ανταποκριθήκαμε αναμφισβήτητα, τόσο στο τρέχον έργο του φορέα (σχολεία, δομές δημόσιας Υγείας, υποδομές Δικαιοσύνης κ.ά.), όσο και στα επείγοντα έργα για την αντιμετώπιση της πανδημίας  (50 κλίνες ΜΕΘ στο «ΣΩΤΗΡΙΑ» & άλλα ανάλογα έργα), καθώς και σε έκτακτες ανάγκες (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.). Και αυτά παρά το γεγονός ότι, ο φορέας δεν ενισχύθηκε ούτε κατ΄ελάχιστο με το αναγκαίο τεχνικό προσωπικό, ανάγκη που η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία έχουν αναγνωρίσει χωρίς όμως να έχουν κάνει τίποτα πέρα από το να αναθέτουν συνεχώς έργα, μελέτες και υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με αυτά τα δεδομένα  θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο ότι, δεν έκαναν οποιαδήποτε ενέργεια για την αναγνώριση της δουλειάς μας και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων και του τεχνικού προσωπικού του φορέα, αλλά και τη βελτίωση της εργασιακής-μισθολογικής μας κατάστασης. Η εγκεκριμένη Συλλογική σύμβαση έμεινε «σε ένα συρτάρι», ενώ δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια για την ενίσχυση των απαράδεκτων αποδοχών μας, αλλά και άλλων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις που εκφράζονταν από τη Διοίκηση, έμειναν «στα λόγια» και η κωλυσιεργία συνεχίζεται μέχρι σήμερα ρίχνοντας την ευθύνη στα εποπτεύοντα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών.  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση, τα εποπτεύοντα υπουργεία και την κυβέρνηση, να ενισχύσουν ΑΜΕΣΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το δημόσιο χαρακτήρα, τις αρμοδιότητες και το τεχνικό προσωπικό του φορέα, καθώς και τα εργασιακά-μισθολογικά μας δικαιώματα με αξιοπρεπή Συλλογική σύμβαση εργασίας.     Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας

 

 

-  ΤΡΙΤΗ  17 ΜΑΪΟΥ ώρα 12  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στη Διοίκηση

 

- ΤΕΤΑΡΤΗ  18 ΜΑΪΟΥ από  τις 12  δίωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 έξω από  ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (Φαβιέρου 30 Μετρό «Μεταξουργείο»)

 

- ΠΕΜΠΤΗ  19 ΜΑΪΟΥ ώρα 12  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στη Διοίκηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου