Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ "ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ"

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                       Αθήνα 18/05/2022

                                                                                                                                                                          Αρ. πρωτ. 1446

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές πραγματοποιήσαμε σήμερα δίωρη προειδοποιητική Στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή (επισυν.φωτο),  απαιτώντας την άμεση ενίσχυση του δημόσιου παραγωγικού ρόλου και του τεχνικού προσωπικού του φορέα και των μισθολογικών-εργασιακών μας δικαιωμάτων μέσα από αξιοπρεπή Συλλογική σύμβαση εργασίας. Επισημαίνουμε ότι εδώ και μία τριετία τουλάχιστον, οι Κτιριακές υποδομές λειτουργούν υποστελεχωμένες κύρια από μηχανικούς (λείπουν τουλ. 50 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων), ενώ η Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να αναθέτουν έργα και υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τα κόστη, την ποιότητα και τους χρόνους περάτωσης. Από την άλλη μεριά οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αμειβόμαστε με απαράδεκτους μισθούς, ιδιαίτερα μετά και την συνεχιζόμενη καταιγίδα ακρίβειας, ενώ σε 70 περίπου δεν έχει αναγνωριστεί καθόλου προϋπηρεσία ιδιωτικού τομέα που είχαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο δεν υλοποίησαν την υπογραμμένη Συλλογική σύμβαση του προηγούμενου χρόνου και δεν απαντούν στα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για νέα συλλογική σύμβαση με ανάλογους όρους.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με αυταπάρνηση στα έργα και τις υπηρεσίες που αφορούν στις σημαντικές ανάγκες στη δημόσια Σχολική στέγη και τις δημόσιες κτιριακές υποδομές Υγείας, Δικαιοσύνης, Πολιτικής προστασίας και άλλες, όπως επίσης και σε έκτακτες ανάγκες (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες). Ιδιαίτερα δε την περίοδο της πανδημίας σε συνθήκες πολύ δύσκολες για όλους, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος και φέραμε σε πέρας κρίσιμα έργα Υγείας όπως η κατασκευή 50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» μέσα σε ένα δίμηνο και πολλά ανάλογα έργα.

Δυστυχώς από ό,τι φαίνεται η επιλογή της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών είναι η παραπέρα αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα και του παραγωγικού ρόλου και έργου του φορέα, η παράδοση έργων και υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα (αναθέσεις, ΣΔΙΤ κ.ά.), καθώς και η μισθολογική-εργασιακή εξαθλίωση των εργαζομένων που οδηγεί και στην παραπέρα αποδυνάμωση σε τεχνικό και άλλο προσωπικό, αφού υπό αυτές τις συνθήκες και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι επιζητούν τη μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες, ενώ κανένας δεν επιλέγει να έρθει.

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές υποδομές μέσα και από τις αποφάσεις τον Γενικών μας Συνελεύσεων, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σε αυτά τα πλαίσια θα προχωρήσουμε την επόμενη εβδομάδα σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση αυτή τη φορά στο εποπτεύον υπουργείο Υποδομών(τις λεπτομέρειες θα δούμε σε νέα Συνέλευση αύριο Πέμπτη ενώ θα προχωρήσουμε και σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης.

ΠΕΜΠΤΗ  19 ΜΑΪΟΥ ώρα 12  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στη Διοίκηση





Δημοσίευση για τις κινητοποιήσεις μας, στο portal: "902.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου