Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

     

                                                                                                                           Αθήνα 17-3-17
                                                                                                                                     Αρ. πρωτ. 1079


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τις κινητοποιήσεις μας
κατά της ένταξης στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

    Το Σωματείο μας στα πλαίσια της δράσης του κατά της ένταξης στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, πραγματοποίησε χθες Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών στην οποία, παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, Δημήτρης Μπάτης.  
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα κ. Δέδε και τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου κ. Καραγκούνη στους οποίους τονίσαμε για ακόμα μία φορά ότι δεν αρκούν πλέον οι «καλές προθέσεις», καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκύψουν σειρά εκρηκτικών προβλημάτων και για το έργο και τη χρηματοδότηση αλλά και για τη δουλειά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. 
Τους επισημάναμε και πάλι ότι, oι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ παρότι προέκυψαν από τη Μνημονιακή συγχώνευση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ , ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ, συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό δημόσιο φορέα για την απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό σημαντικών υποδομών του κράτους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.ά. και έχουν ως «ακίνητη περιουσία» εκατοντάδες σχολεία και οικόπεδα για σχολεία. Γι΄αυτό είναι άκρως αντιδραστική ενέργεια η ένταξη στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων(Μνημόνιο 3) που έχει στόχο τη μέγιστη εκμετάλλευση και ιδιωτικοποίησή τους !!!
ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ την άμεση απένταξη από το Υπερταμείο και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, του έργου και της εργασίας μας και ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην είναι παρών ο ίδιος ενώ είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την κινητοποίησή μας.
Στη Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα, εκτιμήσαμε ως πετυχημένη την χθεσινή μας κινητοποίηση και αποφασίσαμε για τη συνέχεια :
-Την Τρίτη 21/3  στη 1 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων, να πραγματοποιήσουμε ανοιχτή σύσκεψη-συνέλευση με Σωματεία και άλλους συλλογικούς φορείς.
- Την Πέμπτη 23/3 να πραγματοποιήσουμε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 2 μμ. στο Υπουργείο Οικονομικών.


                           Για το Δ.Σ. του Σωματείο
                  Ο πρόεδρος                                Ο γεν. γραμματέας
         Μανόλης Δανδουλάκης                         Σάκης Παπαδόπουλος           
               6977-674562                                          6971-900537





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου