Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΚΤΥΠ κατά την έναρξη της στάσης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ πραγματοποιήσαμε σήμερα μία ακόμα επιτυχημένη στάση εργασίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεών μας ενάντια στην ένταξη στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κατά τη διάρκειά της, κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή, με μεγάλη και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων, απαιτώντας:
  1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
  2. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ του Δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων, της κρατικής χρηματοδότησης και του έργου μας, στην κατεύθυνση της καθολικής παροχής Δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών κτιριακών υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, κ.ά.).
  3. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δυστυχώς στο υπουργείο Οικονομικών κανένας αρμόδιος … δεν βρέθηκε για να μας συναντήσει και προχωρήσαμε σε καταγγελία και κατάθεση ψηφίσματος.

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης

Στη Βουλή μίλησε στους συγκεντρωμένους ο κ. Δελής βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζοντας την ολόπλευρη στήριξη του κόμματος στο δίκαιο αγώνα μας και στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Σωματείου και της Επιτροπής Αγώνα, κατέθεσε ψήφισμα προς τα κόμματα και συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη ο οποίος αποδέχτηκε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά μας αλλά τόνισε ότι … όλα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις της Τρόϊκας και την «αξιολόγηση», ενώ δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Διαμαρτυρία έξω από την Βουλή

Διαμαρτυρία έξω από την Βουλή


Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ προήλθαν από τη συγχώνευση- συγκόλληση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ , ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ (Μνημόνιο 2) και παρά τις Μνημονιακές επιταγές, συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό δημόσιο φορέα για την απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό σημαντικών υποδομών του κράτους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.λπ. Είναι δημόσιος φορέας απόλυτα χρηματοδοτούμενος από το κράτος χωρίς «ίδια έσοδα» και ως «περιουσία» έχει εκατοντάδες δημόσια κτίρια και οικόπεδα που καλύπτουν ή προορίζονται για να καλύψουν βασικές κοινωνικές ανάγκες στους τομείς που προαναφέραμε και πολλούς ακόμα. Είναι πραγματικά εξωφρενική και άκρως αντιδραστική ενέργεια η ένταξη Δημοσίων φορέων όπως η Κτ.Υπ. στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων (Μνημόνιο 3) που έχει κύριο στόχο τη «βέλτιστη» εκμετάλλευσή τους ώστε να αποφέρουν κέρδη για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών ομίλων. Γι΄αυτό και θα εντείνουμε τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην παράδοση στο Υπερταμείο και για την διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα, του έργου και της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς βέβαια και των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

                            Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Ο πρόεδρος                                                     Ο γεν. γραμματέας
         Μανόλης Δανδουλάκης                                Σάκης Παπαδόπουλος          
            6977-674562                                                        6971-900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου