Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ ΣΤΗΝ "ΚΤ.ΥΠ."

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου
Για επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κ.Κ.Ε. στην "Κτ.Υπ. Α.Ε." 
με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη μέλος της ΚΕ και βουλευτή.





Σήμερα, 29 Μάρτη 2017, επισκέφτηκε την "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων. 

Πριν πάρει το λόγο ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. τόσο το Δ.Σ του Σωματείου όσο και εργαζόμενοι, ευχαρίστησαν το Κ.Κ.Ε. για τη σταθερή και αταλάντευτη στήριξή του έξω και μέσα από τη Βουλή με πιο πρόσφατες ενέργειες την κατάθεση Τροπολογίας στα τέλη του προηγούμενου χρόνου με την οποία επέστρεψαν στη δουλειά όλοι οι απολυμένοι, αλλά και την κατάθεση αναφοράς πριν από μερικές μέρες προς τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή συγκέντρωση την ίδια μέρα στη Βουλή. 

Στη αναφορά τονίζονταν οι διεκδικήσεις του Σωματείου με πρώτο και κύριο την άμεση απένταξη από το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που οδηγεί σε πλήρη μετατροπή σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτιρίων σε εμπόρευμα και προϊόν εκμετάλλευσης από επιχειρηματικούς ομίλους και βέβαια σε απολύσεις και ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων. 

Στην ομιλία του ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, είναι καθήκον του Κόμματος να στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και αυτό έκανε και για τους εργαζόμενους στην ΚτΥπ. 

Ανέφερε ότι αυτή η αντεργατική θύελλα μέτρων, που τώρα επιταχύνουν λόγω της κρίσης, χτυπά το σύνολο της εργατικής τάξης τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια. Επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν και η αξιολόγηση με μέτρα και αντίμετρα θα «φορτώσει» κι άλλα βάρη στους εργαζόμενους. 

Γι΄αυτό είναι μονόδρομος να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την αντεπίθεσή τους, να δυναμώσει το ταξικό κίνημα και η κοινωνική συμμαχία. Ένα βήμα είναι η συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑ.ΜΕ. στις 7 Απρίλη. 

Ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε σε επαγρύπνηση και συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου που εντείνονται σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης και αυξάνουν τον κίνδυνο ιμπεριαλιστικών πολέμων γενικότερα και στην περιοχή μας. 

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δραστηριοποιηθούν και να μην μένουν απαθείς, ενισχύοντας την προσπάθεια του Κ.Κ.Ε. για ανασύνταξη του εργατικού - ταξικού κινήματος, ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις εργαζομένων τόνισε ότι, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν επιλέγοντας κάθε φορά ποιος θα κυβερνήσει για να συνεχίσει τα μέτρα εις βάρος τους υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως έκαναν πριν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό που πρέπει να σκεφτεί ο εργαζόμενος είναι: ποιο κόμμα μπορεί να είναι αποκούμπι στους αγώνες του, ποιο κόμμα θα σταθεί αταλάντευτα δίπλα του για τις σύγχρονες ανάγκες του, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που ο εργαζόμενος θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Και αυτό –κατέληξε- είναι μόνο το Κ.Κ.Ε. όπως γνωρίζουν από πρώτο χέρι και οι εργαζόμενοι στην Κτ.Υπ. Κλείνοντας ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι, αυτά ακριβώς τα ζητήματα θα συζητηθούν και στο 20ο Συνέδριο του Κόμματος που ξεκινά αύριο τις εργασίες του, μετά από ένα ζωντανό πολύμηνο προσυνεδριακό διάλογο στον οποίο συμμετείχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος των εργαζομένων & του λαού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου